Slankekur

Tag cyklen: Sådan bruger du cyklen til at tabe dig

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Der er mange fordele ved at tage cyklen i stedet for bilen. Først og fremmest er det billigere, men du får også motion, når du vælger at cykle til og fra arbejde. Her følger en række gode råd til, hvordan du bruger cyklen til at tabe dig.

Derfor bør du bruge cyklen til at tabe dig

Der er mange myter omkring dét at tabe sig. Du har måske hørt, at du skal spise mindre og motionere mere, at du skal skære kulhydrater eller fedt fra, eller at du kun skal spise bestemte fødevarer. Men sandheden er, at der ikke findes én perfekt måde at tabe sig på – alle er forskellige, og dét, der virker for én person, virker måske ikke for en anden. 

Når det er sagt, er der nogle grundlæggende principper for vægttab, der gælder for de fleste mennesker. Et af de vigtigste er kosten: Hvis du vil tabe dig, skal du spise færre kalorier, end din krop forbrænder hver dag. Et andet vigtigt princip er motion: regelmæssig fysisk aktivitet hjælper med at forbrænde kalorier og fremmer en sund muskeltonus.

Så hvordan kan du omsætte disse principper til praksis? En måde er at begynde at bruge cyklen som en del af din daglige rutine. Cykling er en fantastisk motionsform – det er en motionsform med lav belastning, så det er skånsomt for dine led, det hjælper med at opbygge muskeltonus, og det kan tilpasses ethvert fitnessniveau. 

Vælg den rigtige cykel

Hvis du er nybegynder, er det vigtigt at vælge den rigtige cykel. Der findes mange forskellige typer af cykler, lige fra racercykler og mountainbikes til hybridcykler og citybikes – og alle cykeltyper findes både som herrecykler og damecykler. Hvilken type cykel du vælger, afhænger blandt andet af af, hvor du skal cykle.

Hvis du mest kører på asfalterede veje, er en racercykel eller hybridcykel være et godt valg. Men hvis du har planer om at køre i kuperet terræn, er en mountainbike måske et bedre valg, da den er bedre til at absorbere de bump, der er på vejen. Du kan også vælge en hybridcykel, hvis du cykler offroad.

Vælg det rigtige udstyr

Du skal naturligvis vælge den rigtige cykel, men det også vigtigt at du vælger det rigtige udstyr. Det omfatter ting som hjelme, handsker, sko og tøj. Igen afhænger dit valg af, hvor du skal køre – hvis du skal kører på landevejen, bør du måske investere i nogle cykelsko og noget cykeltøj, som er behageligt at have på. 

Skal du derimod ud i kuperet terræn, er mountainbikesko og -tøj et mere passende valg. Det handler om at vælge det udstyr, som understøtter den form for kørsel, du finder dig bedst til rette i. Skal du til og fra arbejde, kan du også vælge dit almindelige tøj, men det egner sig bedst til kortere distancer.

Det handler om at begynde langsomt

Hvis du er nybegynder i cykling, er det vigtigt at starte langsomt og opbygge din kondition gradvist. Start med at cykle kortere distancer, hvorefter du langsomt kan begynde at øge distancen, efterhånden som du bliver mere veltrænet og får opbygget en bedre kondition, så du ikke skal bruge lige så mange kræfter. 

Du kan også blande dine ture – prøv at køre med forskellige hastigheder eller varierer terrænet. Det kan eksempelvis være en god idé både at køre i bakket landskab og i fladt terræn. Her bør du dog huske på, at det er en god idé at vælge en hybridcykel, som både kan køre længere distancer, men som også egner sig til kuperet terræn.

Glem ikke at varme op og køle ned. Som med enhver form for motion er det vigtigt at varme op, før du begynder at cykle, og samtidig at afsætte tid til at køle ned bagefter. En god opvarmning vil hjælpe dig med at få en bedre kondition, uden at det er på bekostning af dit velbefindende.

Write A Comment