Velvære til mænd – både ydre og indre livskvalitet

Velvære til mænd – både ydre og indre livskvalitet
Det er vigtigt at passe godt på sin krop, både det indre og det ydre, og at pleje kroppen optimalt, så den holder hele livet.
Uanset om man er fysisk aktiv, eller om man er den mere magelige type, så er der mange områder, hvor man nemt kan sætte ind med lidt ekstra pleje og velvære.  Desuden giver det for mange en øget selvtillid at have en velplejet krop.
Nogle har jobs, som kræver at man fremstår knivskarpt, hvor andres jobs giver mere valgfrihed. Der er mange ting, som man kan gøre i dagligdagen for at pleje sin krop. Man kan også ved lejlighed forkæle sig selv med for eksempel en fodbehandling eller en dybdegående helkropsmassage, hvor professionelle tager sig grundigt af dig.

Håret skal være rent

Ens hår og frisure signalerer meget af ens personlighed. Kort og velklippet hår signalerer for mange mennesker en orden og kontrol, hvor længere eller ”tilgroet” hår hælder tit forbindes med blødere værdier.
Mange mænd anvender hårstylingsprodukter dagligt, og det kan for eksempel være voks. Voks i håret skal skylles ud efter hvert brug, og gerne inden man går i seng, så man ikke fedter sin hovedpude til. Under alle omstændigheder skal det vaskes ud, inden man putter noget nyt i.
Du skal være opmærksom på, at voks og andre stylingsprodukter hurtigt kan få håret til at se fedtet og usoigneret ud. Uanset hvilken frisure man har, så er det en god idé at holde håret rent – så er det også sundere.

Ansigtet

Ansigtet er ligesom en form for visitkort. Det er det første andre ser, når vi kigger på hinanden. Derudover udsættes ansigtet for mange ting, som kræver ekstra pleje. Det er for eksempel alle former for vejr, vind og sol. Dertil kommer f.eks. hyppige barberinger, som udtørrer huden.
For at undgå tør og irriteret hud efter barbering, er det nødvendigt at vælge barberredskaber i en god kvalitet. Det er også vigtigt med gode plejeprodukter, som passer til ens hud. Huden i ansigtet bliver grim, hvis man ikke plejer den efter barberinger.
Har man en ekstra sart eller sensitiv hud, kan det være nødvendigt at anvende en barbermaskine i stedet for en skraber. En barbermaskine giver færre gener, men dog et mindre glat resultat end skraberen kan give. Men de er klart værd at foretrække frem for kløende eksemhud.

Tænderne

Det er uhyre vigtigt at pleje sine tænder. Uplejede tænder som er usoignerede, giver dårlig ånde og dyre tandlægeregninger. Tænderne skal børstes grundigt mindst to gange dagligt med en tandbørste, som er enten blød eller mellem i sin børstestivhed. De hårde børstehoveder føles rare at børste med, men de slider desværre for meget på tændernes emalje.
Husk også at børste tungen grundigt, mens du alligevel er i gang med tænderne. På tungen samler der sig nemlig mange bakterier, som både kan give huller, sygdom, samt dårlig ånde.
Efter hver tandbørstning skal tænderne renses med tandtråd for at få de gemte madrester med ud, som en tandbørste ikke kan få fat på. Det kan synes unødvendigt efter en grundig tandbørstning, men det vil så godt som altid være muligt, at få lidt ekstra madrester ud, når man renser efter med tandtråd.

Deodorant og parfume

Mange mænd har behov for at anvende deodorant dagligt, for ikke at lugte alt for meget af sved. Ingen bryder sig om lugten af sved. Hverken fra sig selv eller de folk man omgås. Det er vigtigt at finde en god deodorant, som ikke giver en ubehagelig lugt, når man begynder at svede, mens man har den på. Det bliver nemlig ret kvalmt, og så kan det være tæt på lige meget at have den på.
Det er absolut nødvendigt at vaske sig grundigt med vand og sæbe, inden man anvender sin deodorant. Hvis ikke man får vasket sig, så forværres ens lugt i stedet. Find en god og velduftende deodorant. Den kan enten være med eller uden parfume. Hvis man kan lide at dufte af parfume, så sørg for at duften passer til deodorantens, eller vælg en duftsvag deodorant, så kan man nemlig lettere påføre parfume efter humør og gøremål.
Det kan være en god idé at tage parfume på, efter man har påklædt sig. Derved kommer mindre parfume direkte ind på huden, og tøjet skåner dermed huden for parfumen.

Hænderne og neglene

Hvis man har et arbejde, hvor andre enten ser ens hænder eller måske er i direkte berøring med hænderne, så er det vigtigt at de er pæne og rene. Især neglene er vigtige. De skal være kortklippede og rene. De skal klippes ned og ikke bides. Afbidte negle har dårlig signalværdi. Samtidig er lange negle bakteriebomber, især hvis de tilmed er beskidte.
Hvis du har et job, for eksempel som sælger, så vil beskidte negle få potentielle købere til at overveje en ekstra gang, om de vil købe hos en med beskidte hænder.
Vask derfor hænder ofte. Hold neglene kortklippede. Brug en neglebørste, hvis neglene er synligt beskidte og slut af med at give hænderne en god og fed håndcreme.

Fødderne skal bære dig hele livet

Fødderne er altid på arbejde, og det er derfor dejligt at sætte tid af til at pleje dem en gang i mellem. Giv dem gerne et langt fodbad med sæbe og eventuelt noget badesalt. Når fødderne er blevet godt rynkede, kan du gå i gang med at anvende en fodfil. Hvis du har meget tør hud, så kan det være nødvendigt at starte med en fodhøvl først, inden du bruger filen. Det sparer dig for tid, da et lag af tyk hud tager lang til at file.
Efter et fodbad tørres fødderne og neglene klippes ned. Ligesom med neglene på fingrene, så bør du heller ikke have lange negle på tæerne. Det giver sig selv for mange mennesker, når neglene begynder at genere i skoene på grund af pladsmangel.
Der er ikke mange andre, som ser dine bare fødder, så plejen af fødderne er mest for dit eget velvære. Med god og hyppig pleje af fødderne, forebygger du desuden mange følgegener fra uplejede fødder såsom svamp, nedgroede negle og det der er værre.
 Write A Comment