Artikler

Hvordan man kan undgå at få eksem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Eksem er en hudlidelse, som giver kløe og rødme i det berørte område. Eksem kan have mange årsager, og det kan være en arvelig hudlidelse. Derudover kan stress, allergi og infektioner også udløse eller forværre eksem. Eksem behandles med salver eller cremer, som indeholder aktive stoffer. Behandlingen afhænger af sværhedsgraden af din eksem.

Der er nogle ting, du selv kan gøre for at undgå at få eksem, eller for at mindske symptomerne på din eksem. Du bør vaske dig med mild sæbe og vand – og undgå at bruge for varmt vand, når du vasker dig. Brug ikke for meget sæbe, da det kan tørre din hud ud. Efter du har vasket dig, skal du huske at smøre dig ind i en fugtgivende lotion eller eksem creme. Det er især vigtigt om vinteren, når luften er meget tør. Undgå at bruge parfume og andre kosmetikprodukter med duftstoffer i, da de kan irritere din hud og udløse et eksemangreb. Husk også at vaske dine hænder ofte – især hvis du har været ude i byen eller på offentlige steder. 

Hvad er eksem?

Eksem er en hudlidelse, der giver rødme, kløe og skællende udslæt. Eksem kan optræde overalt på kroppen, men det ses hyppigst på albuerne, i knæhaserne og på halsen. Eksem er ikke smitsomt.

Er der noget, du selv kan gøre for at forebygge eller behandle eksem?

Eksem kan have mange årsager, og der findes ikke én enkelt behandling, der virker for alle. Nogle mennesker med eksem har let til moderat eksem, som de selv kan behandle med håndkøbsmedicin. Andre mennesker har sværere eksem, som kræver behandling fra en læge eller hudlæge.

Der er nogle ting, du selv kan gøre for at forebygge og behandle eksem:

– Vask dine hænder ofte og undgå at vaske dem for meget.
– Brug mild sæbe og vand til at vaske dig med.
– Undgå at bruge parfume, alkoholholdige produkter og andre irriterende stoffer på din hud.
– Brug fugtgivende cremer på din hud flere gange om dagen. Dette kan mindske kløen og tørheden i din hud.

Hvornår skal man gå til lægen med eksem?

Nogle mennesker har arvelig disposition for at få eksem, mens andre får det som følge af allergi over for stoffer i deres omgivelser. Eksem kan behandles med salver og cremer, men nogle tilfælde af eksem kræver behandling hos lægen.

Hvis du har eksem, bør du altid kontakte din læge, hvis:

– Du har smerter.
– Udslættet bliver vedvarende værre.
– Du oplever problemer med at sove på grund af kløen.
– Kløen fortsætter trods behandling med salver og cremer.

Write A Comment