Artikler

Få det maksimale ud af din træning med god søvn

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Der er mange komponenter, der skaber et succesfuldt og vedvarende vægttab. Kost, styrketræning og cardiovaskulær træning er nogle af de meget velkendte dele af det at tabe sig. En lidt mere overset del af en sund og slank livsstil er at sove rigtigt. Når vi sover, forbrænder vi fedt, og vores muskler restituerer, så vi bliver i stand til at dyrke motion igen. Samtidig giver god søvn os et mentalt overskud, der gør os i stand til at holde vores slankekure. Hvis vi er udsovede og veloplagte, er vi langt mere tilbøjelige til at træffe de sunde valg, end hvis vi er trætte og uoplagte. Derfor er søvn en meget afgørende faktor i et succesfuldt vægttab. Her følger en guide til, hvordan du kan optimere din søvn, og dermed optimere dit vægttab.

Undgå koffein sent på dagen

Koffein kan give os et mentalt boost, og gøre det lettere for os at få motioneret. Det er dog vigtigt at begrænse vores indtag af koffein til at ligge tidligt på dagen, da det ellers kan hæmme kvaliteten af vores søvn. For en optimal søvnkvalitet bør man ikke indtage koffein i de sidste otte timer inden, man skal sove.

Før en søvndagbog

For at få den bedst mulige søvn, kan det være en god idé at føre dagbog over ens søvn. Man kan have en lille bog liggende på et natbord. I denne bog skriver man noter om, hvordan man har sovet, når man vågner om morgenen. Man kan notere kvaliteten af søvnen og søvnens varighed. 

Noterne giver dig et overblik over, hvornår du har sovet godt, og hvornår du har sovet dårligt. Med tiden får du udarbejdet dit søvn leksikon, som du kan bruge til at se mønstre i, hvornår din søvn er optimal. Herfra kan du så ændre dine rutiner, så de understøtter den gode søvn.

Undgå stress

Stress er en faktor, der kan hæmme kvaliteten af vores søvn i meget høj grad. Derfor er det vigtigt ikke at have mere at se til, end man faktisk kan overskue. Ellers kan det ødelægge søvnen. Det kan blive til en ond cirkel, hvor man sover dårligt, fordi man er stresset, og bliver endnu mere stresset, fordi man ikke får sovet så godt. Derfor bør man undgå stress

Write A Comment