Artikler

Ambulant alkoholbehandling – en mulighed for at komme tilbage på rette spor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambulant alkoholbehandling er en behandlingsform, der giver den alkoholafhængige mulighed for at komme tilbage på rette spor. Behandlingen foregår normalt på en ambulant basis, hvilket betyder, at den alkoholafhængige ikke behøver at blive indlagt på et behandlingscenter. I stedet kan behandlingen foregå hos den alkoholafhængiges egen læge eller på et af de mange alkoholbehandlingscentre, der findes i Danmark.

Hør mere om ambulant behandling hos alfakbh.

Hvad betyder ambulant?

Ordet ambulant stammer fra det latinske ord ambulare, der betyder “at gå”. Og det er netop, hvad ambulant alkoholbehandling gør – den hjælper den alkoholafhængige med at komme tilbage på rette spor, så han eller hun kan gå en sund og rask fremtid i møde.

De 5 trin i den ambulante behandling

1) Indledende kontakt og undersøgelse

2) Udarbejdelse af behandlingsplan

3) Gennemførelse af behandlingen

4) Afsluttende kontakt og undersøgelse

5) Opfølgning

En simpel forklaring:

Det første trin i behandlingen er en indledende 1) kontakt og undersøgelse. Her vil den prefesionelle behandler få et indtryk af, hvor alvorligt problemet er, og om der er behov for yderligere behandling. På baggrund af denne undersøgelse vil der blive udarbejdet en 2) behandlingsplan.

3) Gennemførelsen af behandlingen kan foregå på en række forskellige måder. Dette afhænger af den enkelte alkoholafhængiges behov. Behandlingen kan for eksempel bestå i samtalebehandling, gruppeterapi eller individuel behandling.

4) Afsluttende kontakt og undersøgelse er en afgørende del af behandlingen. Her vil den professionelle behandler kunne vurdere, om der er behov for yderligere behandling, og om der er sket en positiv udvikling.

5) Opfølgning efter behandlingen er også en vigtig del af den ambulante behandling. Her vil den professionelle behandler kunne følge op på den enkelte alkoholafhængiges progres, og vurdere om der er behov for yderligere behandling.

Har du eller en du kender et alkoholmisbrug?

Så er du ikke alene. Du kan få hjælp.

Det er vigtigt at søge hjælp, hvis du eller en du kender har et alkoholmisbrug. Det kan være en svær og lang process at komme sig, men med den rette behandling og støtte er det mulig.

Der er flere forskellige behandlingsformer for alkoholmisbrug, og den type behandling der vil være bedst for den enkelte afhænger af en række faktorer. En af de mest effektive behandlingsformer er den ambulante alkoholbehandling.

Den ambulante alkoholbehandling er en behandling, hvor man som alkoholafhængig får hjælp og støtte til at komme sig, men uden at man skal indlægges på et hospital eller afsondres fra den almindelige verden.

Write A Comment