Artikler

Hvad er Jungiansk typeindeks og hvordan bruges det?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Jungiansk typeindeks er et værktøj, der bruges til at hjælpe folk med at forstå deres personlighedstype. Det blev skabt af Carl Jung, og det kan bruges til at hjælpe folk med at identificere deres dominerende personlighedstræk. Indekset består af 16 forskellige personlighedstyper, og hver type er repræsenteret af en kode på fire bogstaver á fire dimensioner. I dette blogindlæg vil vi nævne de forskellige dimensioner og fortælle, hvordan de bruges i forretningsmæssige og personlige relationer.

Et alsidigt værktøj

Jungian Type Index er ikke kun et værktøj, som virksomheder kan bruge. Det kan også bruges i personlige forhold. Hvis du har problemer med at kommunikere med din partner, kan dette værktøj hjælpe dig med at forstå personlighedstypen og med at finde ud af, hvordan du bedre kan kommunikere med den pågældende. Indekset kan også hjælpe dig med at forstå dig selv bedre og fortælle, hvilken slags karriere eller forhold der ville er bedst for dig. Hvis du vil vide mere om det jungianske typeindeks, anbefaler vi, at du tager et kig på www.expand.nu.

Personlighedstyper

Nu, hvor vi kort har gennemgået, hvad Jungian typeindex er, skal vi se nærmere på de forskellige personlighedstyper, som består af fire dimensioner:

1. (E) Ekstroversion og (I) Introversion

Ekstroversion – Ekstroverte mennesker er udadvendte og nyder at være sammen med andre mennesker. De får energi af sociale interaktioner og har en tendens til at være mere synlige i en gruppe.

Introversion – Introverte personer er mere reserverede og foretrækker at tilbringe tid alene eller sammen med en lille gruppe af nære venner. De opfattes ofte som værende generte eller indadvendte.

2. (S) Sansning og (N) Intuition

Sansning – Sensorer er mennesker, der fokuserer på det her og nu. De kan lide at beskæftige sig med fakta og detaljer og foretrækker at bruge deres fem sanser.

Intuition – Intuitive er mennesker, der fokuserer på fremtiden. De kan lide at se det store billede og har ofte en stærk sjette sans.

3. (T) Tænkning og (F) Følelse

Tænkning – Tænkere er logiske og analytiske. De kan lide at bruge deres hoved til at træffe beslutninger og har en tendens til at være mere objektive.

Følelser – Følelsesmennesker er mennesker, der fokuserer på deres følelser. De kan lide at bruge deres hjerte til at træffe beslutninger og har en tendens til at være mere subjektive.

4. (J) Vurdering og (P) Opfattelse

Vurdering – Vurdere folk er organiserede og kan lide at have tingene planlagt på forhånd. De foretrækker at have en afslutning på en situation og kan lide at vide, hvad der vil ske.

Opfattelse – Opmærksomme mennesker er mere fleksible og spontane. De kan lide at holde deres muligheder åbne og følger ofte strømmen.

Write A Comment