Artikler

Pas godt på dine tænder med disse 5 gode råd

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Det er vigtigt, at man passer godt på sine tænder. Det lærer vi allerede fra barnsben, men desværre er der mange af os, som glemmer det senere i vores voksne liv. Derfor bringer vi her 5 gode råd, som kan være med til at sikre dig sundere tænder.

Børst hver morgen og hver aften

Det er uhyre vigtigt at opbygge gode unde rutiner. For det er dem, der gør den store forskel, når det kommer til din sundhed i tandsættet. De vigtigste rutiner er selvsagt, at man husker at få børstet sine tænder. Det bør du gøre hver morgen og hver aften – uden undtagelser.

Når du børster, skal du samtidig huske at være grundig. Det betyder, at du ikke bare skal børste overfladisk, men tage dig den nødvendige tid. Det er anbefalet, at man børster i minimum to minutter ad gangen.

Husk også tandtråd

En ting er, at du er god med din tandbørste, men du skal huske på, at selv den bedste tandbørste ikke kan fange alt det skidt, som gemmer sig imellem dine tænder. Af samme årsag skal du dagligt bruge tandtråd, så du får renset maden mellem tænderne bort. Dette er vigtigt, da der ellers kan opstå problemer med huller i tænderne og lignende.

Brug tandpasta med fluor

I dag, hvor der er mange, er bruger tandpasta fra helsebutikken eller tandpasta brandet som særligt mild, men stadig effektiv, er det vigtigt at understrege, at tandpasta bør indeholde fluor. Dette middel er med til at beskytte dine tænder, så sørg for, at det er en del af de ingredienser, der er i tuben.

Tænk over din livsstil

Det er vigtigt, at du ikke har en livsstil, som er unødig hård ved dine tænder. F.eks. er for meget sodavand eller kaffe skadeligt, da syren derfra kan gøre skade på tænderne. Slik og søde søder kan føre til huller i tænderne, og tobak er bare skidt på alle måder.

Hvor tobakken helt bør undgås, er det dog helt okay at spise lidt slik eller drikke en sodavand fra tid til anden. Alt med måde, selvfølgelig.

Husk at gå til tandlægen

Foruden de øvrige råd, så husk at gå til tandlægen, når du er indkaldt. Tandlægen er med til at rense og har en præventiv funktion, da tandlægen kan opdage problemerne i tide.

Write A Comment