Artikler

Kom ud og bevæg dig i naturen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kom ud og nyd den smukke, danske natur! Hvad end du sidder hjemme i din have eller vil ud i det grønne land, så er det nu, du skal afsted. Der er så meget at se, og der er absolut ingen grund til at vente: Naturen giver ro til sind og sjæl og byder på uforlignelig skønhed, også hjemme i lille Danmark.

Nyd naturen i din egen have

Der er flere måder, hvorpå du kan nyde naturen i din egen have. Mange foretrækker selvfølgelig at have orden på deres jord, og du kan sagtens sætte pris på det grønne, selvom du er omgivet af hækplanter og blomsterbede.

Men hvis du vil have del i den lidt vildere natur, så kan du overveje at anskaffe dig en naturlig have. En naturlig have får du, når du er villig til at vie din jord til den vilde, lokale natur. Din have skal hverken passes eller plejes, for det, du planter i den, er frø, lokale for området, så planter og dyr kan trives bedre i et mere urbant miljø.

Nogle steder kan man få tilskud til naturhaver, men ellers ser de faktisk ofte meget flotte ud. Du kan sagtens lave stier mellem de høje strå og blomster, og alt efter hvor du bor, vil du begynde at få besøg af det lokale dyreliv. Egern og harer nyder godt af lidt vildere mellemstationer, hvor de kan gemme sig på deres vej mellem husene, og insekter, også de mere truede arter, vil få et fristed i din have.

Nogle kommuner giver faktisk tilskud til vilde haver, for at støtte op om naturen og det truede plante- og dyreliv.

Rejs ud i verden

Det er selvfølgelig ikke alle, der har en have, de kan bruge eller vil ændre. Det skal du slet ikke bekymre dig om, for du kan selvfølgelig stadig nyde naturen.

Rejs med tog og jernbane og se verden fra en helt anden vinkel. Ved at rejse med tog kan du komme ud til egne, du eller ikke selv ville komme til, hvis du rejste ad motorvej. Du kan sætte farten lidt ned og overgive dig til andres tidsplan, og ved at give slip vil du kunne sætte større pris på destinationen, når du når frem.

Hvis du vil ud og se noget helt andet, så tag en togtur ud i det blå og stå af et vilkårligt sted. Gå en tur i den nærmeste skov, du stopper ved, og lad dine øjne blive åbnet for nye stammer og bakker, end du er vant til.

En togtur ud i det blå kan hurtigt blive til det grønne. Du kan rejse ad sted alene eller dele din tur.

Write A Comment