Artikler

Vil du have en dybere forståelse for din trivsel i hverdagen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Nogle gange kan presset fra hverdagen tynge dig. Du føler måske, at du hele tiden er bagud og aldrig når at indhente det. Stress på grund af arbejde, forhold, familie og meget andet hober sig op oven på hinanden, indtil det bliver for meget at håndtere. I denne artikel vil vi diskutere vigtigheden af at forstå dit velvære ud fra et biologisk perspektiv for at skabe psykologisk velvære. Få bedre trivsel i din hverdag med hjælp fra en nærværende coach i Herning.

At forstå sig selv

Føler du, at dit liv er ude af kontrol? Mange mennesker, der kæmper med stress og depression, håndterer disse følelser ved at forsøge at få forståelse for sig selv. Dette kan være en vanskelig rejse, men det er en rejse, der vil hjælpe dig med at skabe psykologisk velvære på dine egne betingelser. Når vi starter med at forstå og reagere på vores biologiske velvære, bliver det hurtigere, lettere og mere permanent at skabe psykologisk velvære. Derfor er coachingsessioner så vigtige. Evnen til at håndtere stress, depression og angst er ofte et problemområde for mange mennesker. Vi kender alle følelsen – det er som om dit liv er i en nedadgående spiral, eller du kan ikke holde op med at tænke på, hvor dårligt det går. Det er ikke let at komme ud af denne cyklus, når man har med disse følelser at gøre i hverdagen. Den gode nyhed er, at der er måder at hjælpe dig selv med at få et bedre velbefindende på uden at skulle vente på, at du først får det bedre.

Motion er god forebyggelse

En vigtig måde, hvorpå vi kan øge vores generelle følelse af velvære, er gennem motion og fysisk aktivitet. Når du er fysisk aktiv, øger det kroppens produktion af kemikalier, der kaldes endorfiner. Endorfiner gør os glade. Motion vil være med til at øge din fysiologiske eller biologiske lykke.

Coaching er et effektivt værktøj

Coaching kan hjælpe dig med at være mere nærværende. Det kan føre dig til et lykkeligere og sundere liv. Der er mange ting, som folk gør i deres liv, som tager dem væk fra nuet; disse distraktioner omfatter sociale medier, overarbejde, se tv/film, mobiltelefonen osv. Vi tænker på vores fortidige beklagelser og fremtidige mål – begge dele holder os fra at være til stede! At være til stede betyder, at vi kun fokusere på det, der sker lige nu. Hvis vi fokuserer for meget på vores tidligere fejltagelser, vil det forhindre os i at gøre fremskridt fremadrettet, fordi fortrydelse tynger vores sind med negative tanker som “Jeg ville ønske, jeg kunne gå tilbage” eller “Hvis jeg havde gjort det og det anderledes…” At fokusere så meget på fremtiden kan være lige så skadelig. “Hvad nu hvis” kan holde os vågne om natten og skabe en masse angst. En coach kan hjælpe dig med at lære at leve mere i nuet ved at være mere bevidst om dine tanker og handlinger.

Når vi starter med en forståelse af vores biologiske velvære og reagerer på det, bliver det hurtigere, lettere og mere permanent at skabe psykologisk velvære. Med øget viden om os selv er vi bedre i stand til at håndtere vores stressfaktorer. Vi behøver ikke at stole på andres mening eller perspektiv, når det gælder vores lykke – kun vores eget er vigtigt.

Write A Comment