Artikler

Sørg for forebyggende behandling af parodontose

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

En forebyggende parodontosebehandling kan gøre at man undgår at betændelsestilstanden udvikler sig til den egentlige sygdomstilstand parodontose.

Parodontose forårsages ved at bakterier samles i store mængder på tænderne og i tandkødet, hvilket medfører en svær betændelse, som tandlæger kalder parodontose.

Som nævnt kan en god, forebyggende indsats forhindre at man får parodontose. En sådan indsats består i at man sørger for at have en god og sund mundhygiejne og sørger for at børste sine tænder mindst to gange om dagen, og gerne efter at man har spist sukker.

Desuden skal man sørge for at få fjernet tandsten, når man begynder at bemærke at det har ophobet sig. Grunden til dette er at bakterier stortrives i tandsten, hvor de hægter sig fast og forårsager stor skade.

En god og forebyggende mundhygiejne kan man fx opnå ved at sørge for at man får børstet sine tænder godt og grundigt hver dag og gerne også bruger tandtråd hver dag, da tandtråd er særdeles effektivt til at nå de steder, hvor tandbørsten ikke kan komme til. Dette er typisk imellem tænderne og helt bagest i munden.

 

Parodontose og visdomstænder

Som nævnt kan betændelse i tandkødet med tiden udvikle sig til sygdommen Parodontose, og så er det med at få gjort noget ved det i en fart ved at få foretaget en grundig parodontosebehandling hos tandlægen.

Hvis man går regelmæssigt til tandeftersyn hos sin tandlæge, vil begyndende parodontose i langt de fleste tilfælde blive opdaget i tide. Det er ikke noget, man selv lægger mærke til at man får, da det ikke gør ondt at have parodontose, men opdages det ikke og får sygdommen lejlighed til at udvikle sig som den vil, kan det ende med en rigtig ubehagelig situation.
Det kan nemlig ende med at tænderne bliver løse, fordi kæben også angribes af bakterier, som gør at knoglemassen simpelthen nedbrydes, og i svære tilfælde kan det ende med at tænderne falder ud. Så Parodontose er en sygdom, som man for alt i verden vil undgå at blive ramt af.

I nogle tilfælde kan parodontose også opstå i en tand foran en visdomstand, hvor det er forårsaget af visdomstanden. I sådanne tilfælde anbefales det at tandlægen fjerner visdomstanden. Fjernelse af visdomstænder kan man med fordel få foretaget her på tandklinikken Tandlægerne Friheden i Hvidovre, hvor man er rutineret i fjernelse af både komplicerede og mindre komplicerede visdomstænder.

 

Parodontosebehandling

Har man fået konstateret paradentose af sin tandlæge, foregår behandlingen som regel på denne måde:

  • tandsten fjernes
  • tandkødslommer renses
  • de ramte tænder rodafglattes

Behandlingen sluttes af med at der påføres klorhexidin gel, som har til formål at dræbe bakterierne samt forhindre at de kommer igen.

Hvis denne parodontosebehandling ikke er tilstrækkelig til at bekæmpe betændelsestilstanden, kan det blive nødvendigt med en kirurgisk operation, hvor tandrødderne renses og hvor man fjerner alt betændt væv. Det kan også være at der skal en fjernelse af visdomstand til, hvis Parodontosebehandling af enhver type, har man stor erfaring med hos Tandlægerne Friheden i Hvidovre.

Write A Comment