Artikler

Smykker og kvalitet – alt du skal vide

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Der er ingen tvivl om, at når det kommer til smykker, er kvalitet afgørende, når det gælder smykker. Men hvad betyder “kvalitet” egentlig? For os der ikke har erfaring med smykker, ædelstene, diamanter osv., der kan det være svært at vurdere kvaliteten af et smykke. Der er mange faktorer der spiller ind – og det kan være svært at vide noget om på forhånd. Vi forsøger herunder at give dig lidt hjælp til bedre at vurdere kvalitet.

Her er 3 ting du med fordel kan være opmærksom på

Den første ting, du skal overveje, er de anvendte materialer. Smykker af den bedste kvalitet er fremstillet af ædelmetaller som guld og sølv. Og/eller med diamanter og ædelsten af høj kvalitet. Disse materialer er dyrere, men de er også mere holdbare og langtidsholdbare. Billigere metaller og sten ser måske ens ud ved første øjekast, men de vil ikke kunne holde til slid på samme måde.

Tag dernæst en se på håndværket. Kvalitetssmykker er omhyggeligt fremstillet af dygtige håndværkere med traditionelle metoder. Det tager tid og kræver ekspertise, så du kan være sikker på, at de er fremstillet efter de højeste standarder. Mange forhandlere som eksempelvis Dulong smykker pryder sig på kun at forhandle kvalitet. Billige kopivarer er derimod ofte masseproduceret med lidt opmærksomhed på detaljerne. 

Endelig skal du overveje designet. Smykker af den bedste kvalitet er stilfulde og tidløse. De er designet til at blive båret og elsket i mange år fremover. Hvis du er på udkig efter noget trendy eller modebevidst, bør du kigge efter Dulong smykker.

Se guldbrandsenjuveler.dk for et overblik over kvalitetssmykker der også kan fungere som investering.

Hvad afgør kvalitet og værdi af en diamant egentlig?

Kvaliteten af en diamant bestemmes af dens “4 C’er”, på dansk oversættes det til 4 følgende egenskaber; karat, slibning, klarhed og farve. Disse er de afgørende egenskaber, der påvirker en diamants værdi og skønhed.

  • Jo højere karat, jo mere sjælden og værdifuld er diamanten.
  • Når vi snakker slibning, så handler det om hvor godt den er slebet – her kigges der på både højde, dybde og de forskellige vinkler. Jo bedre slebet, jo bedre vil den reflektere lyset og jo bedre vil den fremstå.
  • Klarhed handler om det antal af fejl der findes på diamanten. Jo færre jo bedre.
  • Farven bedømmes på en skala fra D (ingen farvetone) til Z (en gulfarvet diamant). Jo mindre farve, jo sjældnere og mere værdifuld er diamanten.

Når du køber diamanter, er det vigtigt at huske på de 4C’er. En diamant af højere kvalitet vil have en bedre karatvægt, slibning, klarhed og farve. Det er dog også vigtigt at huske, at hver person har sine egne præferencer. 

Hvad er de forskellige typer guld?

De forskellige typer guld omfatter bl.a.:

  • 24 karat guld: Dette er den reneste form for guld og er 100% rent. Det er for blødt til at blive brugt i smykker, så det legeres ofte med andre metaller for at gøre det stærkere.
  • 18 karat guld: Dette er 75 % rent guld og 25 % andre metaller. Det er den mest almindelige type guld, der bruges i smykker, og det er stærkt nok til at blive brugt til daglig brug.

Write A Comment