Artikler

Sådan træner du dit bækkenbund

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Bækkenbunden er som navnet antyder placeret i kvindens bækken, og det er en samling af muskler, som støtter organerne der i underlivet. Det primære formål er at beskytte livmoderen, men bækkenbundsmusklerne strammer også til omkring alle åbninger i regionen. Når en kvinde har født vil de fleste opleve, at der sker en meget stor omvæltning i ens nedre dele, og det hele er ikke helt så stramt og fast som det har været. Dette er selvfølgelig helt naturligt givet den opgave det har været på med at føde et barn.

Under en fødsel bliver bækkenbundsmusklerne nemlig ikke overraskende trukket meget langt, da der skal passere et barn igennem. Da det er muskler betyder det dog også, at det kan trænes. Dette er der mange gode grunde til at gøre, og det er en god ide at komme i gang så hurtigt efter fødslen som muligt. Udover at det kan være svært at holde på tis, hvis man ikke træner sit bækkenbund, så giver det typisk også et bedre sexliv, hvis du går i træning efter fødslen.

Sådan kan du træne dit bækkenbund 

Der findes flere måder at træne sit bækkenbund, men det handler langt hen af vejen om knibeøvelser. Det kan blandt andet gøres ved at knibe sammen og holde knibet i 6-8 sekunder. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal knibe, så forestil dig, at du skal holde på en prut. Du kan starte med at lave 10 knibeøvelser, og så øge antallet med tiden.

Ligesom meget alt andet træning af muskler, så findes der også apparater, der kan hjælpe dig på vej, og gøre det lidt lettere og mere effekt. Når du skal træne dit bækkebund, kan du benytte dig af bækkenbundskugler som disse. Når du benytter disse kan du ikke være i tvivl om hvorvidt, du laver øvelserne rigtigt, da du med det samme vil kunne mærke det.

Et godt og sundt liv starter med en god og stærk krop, og det gælder alle dele af kroppen.

 

 

Write A Comment