High On Life

Sådan lever du et aktivt liv med dine børn

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

At leve et sundt liv med god kost og masser af bevægelse bør være en høj prioritet for alle mennesker, uanset hvilken situation i livet, de måtte befinde sig i. Hvis du er forælder, er der derfor masser af god grund til at leve et sundt liv, både for din egen skyld, og fordi din livsstil uundgåeligt vil smitte af på dine børn. Hvis du ønsker det bedste for dine børn, bør du involvere dem i fysisk aktivitet, så det bliver en naturlig del af deres liv fra en tidlig alder. Her er tre ting, du kan gøre for at føre en sund livsstil for hele familien.

Gå en masse ture

Gåturen er en genial motionsform, som aktiverer hele kroppen, forbrænder kalorier og styrker det mentale helbred. Samtidig er den en aktivitet, man kan lave når som helst, og som ikke kræver de store forudsætninger udover et par gode termostøvler. Det kan være en spontan tur på en dag, hvor man keder sig, eller det kan være en fast del af enhver dag, at man som familie i fællesskab trækker i et par termostøvler og går en tur.

Når man skal have børn med ud at gå, er det vigtigt at de er klædt godt på. Særligt i vintermånederne er det essentielt, at de har rigeligt med varmt tøj af god kvalitet på. Man kan for eksempel iklæde dem en elefanthue til børn, en flyverdragt og et par gode og varme termostøvler. Med varmt tøj og termostøvler er man sikker på, at børnene vil holde varmen, hvis man foretager sin gåtur på en kold dag. Dette vil sandsynligvis komme til at ske, hvis man bor i Danmark, fordi vi har et meget koldt vinterhalvår. Derfor er termostøvler og andet varmt tøj en rigtigt god investering, hvis man gerne vil gå en masse ture med familien

Lav sund mad

Hvis du vil lære dine børn at spise sundt, er det allervigtigste du kan gøre at spise sundt selv. Dine børn vil i meget højere grad kopiere din adfærd, end de vil gøre som du siger. Derfor bliver du nødt til selv at praktisere en sund diæt, hvis du forventer, at dine børn skal lære det. Du kan med fordel tage dem med i køkkenet, og lave den sunde mad sammen med dem. Her kan i tage en om snak om, hvad for noget mad der er sundt, og hvilke næringsstoffer det indeholder. Hvis du gør dette ofte, har du skabt et rigtigt godt fundament for, at dine børn kommer til at have en sund livsstil gennem hele livet.

Deltag i et foreningsliv

His du gerne vil have, at dine børn skal leve et sundt og aktivt liv, er det en rigtigt god idé at melde dem til en foreningssport. Her kan du så være aktiv i foreningen for at støtte op om det lokale miljø omkring sporten, der hvor du bor. At have et fællesskab om bevægelse vil få dine børn til at forbinde motion med venskab og gode oplevelser med andre mennesker.

 

Write A Comment