Artikler

Sådan får du den bedste søvn

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vi sover 1/3 af vores liv væk, og derfor bør vi også gå lidt mere op i vores søvn, da det har en stor effekt på vores generelle liv. Vi skylder os selv og vores kroppe det, og vi bør derfor ikke gå på kompromis hvad går søvn og senge. Søvn og senge har en stor indflydelse på vores humør og vores generelle velvære.

Dårlig søvn påvirker vores humør

Vores søvn, humør og generelle helbred er en cirkel, som helst burde harmonere godt sammen. Men hvis én af delene ikke fungerer optimalt, så påvirker det også de resterende to. Derfor er det yderst vigtigt, at man ikke lukker øjnene for de problemstillinger, der opstår i ens liv, men man bør i stedet erkende det, og arbejde på det.

Sover du godt on natten?

Starten på et sundt soverytme, bør man kigge på din seng. Sover du godt om natten? Eller er du typen, der vågner i løbet af natten, selv over de mindste ting? En af årsagerne til, at du vågner om natten, kan være, at din seng ikke støtter dig optimalt. At du eventuelt får ondt i ryggen i løbet af natten. Hvis du vågner med smerter i ryg eller nakke, kan det være et tegn på, at din seng ikke er god nok til dig.

Vågner du om natten?

Det er ikke unormalt, at vi vågner om natten engang i mellem, men hvis det er hver nat og flere gange om natten, så er der tale om et problem. Der kan dog være flere “nemme” årsager til, at man vågner, såsom larm fra gaderne, snorken fra ens partner, lyde fra mobilen, som nogen af de meste hyppige årsager. Hvis man vågner på grund af larm, så kan løsningen være at sove med ørepropper. Det lukker den værste larm ude, så du kan bevæge dig ind i den dybe søvn, frem for at være i den lette søvn.

Det er vigtigt, at sove godt om natten, da det påvirker vores humør. Du har helt sikkert prøvet at have en dårlig nat, og vågne træt og uoplagt, og man har tendens til at snerre af folk omkring én. Humøret er dybt afhængig af, om vi får en god søvn, gerne i en dyb søvn, og ikke overfladisk, let søvn. Hvis du føler, at du har prøvet alt for at få en bedre søvn, men intet virker, så bør du blive henvist til en søvnekspert. Det er vigtigt, at man ikke bare ignorerer det, da søvn er livsnødvendigt for os, og ikke noget, vi kan springe over.

Write A Comment