Artikler

Rav keser til ravjagten

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Rav keser

Rav kesen er et fantastisk redskab som alle ravjægere burde have men desværre er det de færreste der kender til dette hjælpemiddel.
Rav kesen bruges til at samle rav op i vandet og ofte det rav som er skjult feks. under tang og muslinger men selvfølgelig også det rav der blot ligger i vandkanten.

Du kan bruge en rav kese uanset om du går på ravjagt i dagtimerne eller med ravlygte om natten som der er rigtig mange der gør.

Motion ved ravjagt

En meget overset motionsform er ravjagt men under en ravjagt tilbagelægger man ofte 5-10km i et normalt tempo så har man ikke lige lysten til blot at gå for at smide nogle kilo så kan man med ravjagten hurtigt få smidt nogle kilo ved de Danske strande. Rav kesen har også en fordel her da du ved at bruge den ude i vandet samtidig får rørt dine arme og det hele tæller jo.

Hvor finder jeg rav ?

Der er rav at finde ved alle Danmarks kyster. Men chancerne er særligt gode på vestkysten og strandene på Fanø. 

Rav er hærdet harpiks, der har ligget i havet i mange millioner år. Havets guld, kalder vi de fine, gyldne klumper, der siden oldtiden har fået mennesker til at gå og rode i vandkanten. Ud over muligheden for at få en lille skat med hjem, er ravjagten er en skøn måde at få næsen helt ned i vandkantsnaturen.  

De fleste har kigget efter rav ved stranden og samlet små lovende klumper op. Men langt fra alle er heldige at finde noget. Ravjagt kræver lidt tålmodighed. Men det hjælper at vide, hvor og hvornår du skal lede. 

Du kan finde rav året rundt. Men de fleste ravfund sker i vintermånederne. Når havet er koldt, er der mere opdrift, og der bæres mere rav ind på stranden.

Og så har vinteren en anden indlysende fordel: I de kølige måneder er stranden der ikke så mange mennesker på stranden – så der er mindre risiko for, at nogen snupper guldet for næsen af dig!

Hvad koster rav ?

Priserne på rav er stadig gode. Men ravfeberen, som rasede for et par år siden ved vestkysten, er slået ned trods mange lysende ravlygter på stranden.

Vurderingskonsulenter fra Lauritz.com i Esbjerg oplyser, at i 2014 og i 2015 var det massive opkøb fra Kina, der gjorde rav til et meget eftertragtet materiale. Priserne kunne da komme op over 100 kroner per gram.

For fem til ti år siden fik man typisk omkring seks kroner per gram og måske 10 kroner for et særligt fint og stort stykke.

– Vi oplever ikke den samme efterspørgsel mere, men det er stadig muligt at få høje priser på rav af den rette konsistens og farve.

– Kunderne er der, men de er mere kræsne nu og henviser til, at et stykke mælkerav på 17 gram fundet ved Vesterhavet blev solgt for 1200 kroner, altså 70 kroner for et gram, et andet stort stykke på 388 gram er for nylig solgt til 24.00 kroner altså 62 kroner for et gram.

 

 

Write A Comment