Artikler

Metakognitiv terapi – Effektiv behandlingsform ved stress, angst og depression

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Hvis du har stress, angst eller depression, kan det virke som om, at du sidder fast i en endeløs cirkel af mørke. Det kan føles altoverskyggende for humøret og livet, og det kan virke helt umuligt bare med tanken om at skulle ud af mørket. Men med metakognitiv terapi er der faktisk lys i mørket, og der er redskaber at hente, der kan være til stor gavn. Det kan også fungere forebyggende, og du kan få redskaber for livet, der fremadrettet holder sindet på rette spor. Hvis du er interesseret i at opsøge mere viden om metakognitiv terapi, så klik ind og læs mere om Charlotte Hyldgaard.

Nyttige redskaber der kan holde de usunde tanker for døren

Overordnet set kan man beskrive det sådan, at vi mennesker kan handle uhensigtsmæssigt i vores tanker og sind, ud fra den måde vi reagerer på omverdenen og vores egne følelser. Hvis du har stress, angst eller depression, er det, ifølge metakognitiv terapi, fordi du har gjort- og stadig gør for meget ved dine tanker. Du piller dem måske fra hinanden på en sådan måde, at du med tiden helt uhensigtsmæssigt har påvirket tankerne for meget, så de har påvirket dit sind. Når først man ganske ubevidst har gjort dette over længere tid, kan det blive så indgroet en vane, at det kan være svært at komme ud af igen. Spørgsmålet er så, om det er en kamp, du skal forsøge at vinde?

Det er ikke en kamp, men det er noget, du skal lære at leve i harmoni med

Og nej, du skal for alt i verden ikke forsøge at bekæmpe din stress, angst eller depression. Det er faktisk noget af det værste, du kan gøre, da det kan virke selvforstærkende, og så graver du dig selv dybere ned. Det, du vil lære ved metakognitiv terapi er, at du skal lære at leve med din sindslidelse. Den er en del af dig, den er blevet en del af dig, og den skal have lov til at være en del af dig. Det du skal lære er, at styre,- håndtere- og kontrollere den. Dette kan du opnå med forskellige redskaber, som du kan få ved at gå til et forløb med metakognitiv terapi. Her lærer du, hvordan du fremadrettet ikke gør noget ved alle tankerne, og derved kan bevæge dig fra den onde cirkel, du lige nu er den del af.

Write A Comment