Slankekur

Mad du kan stole på er vejen til en sundere livsstil

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

For at leve et sundt liv, skal man også spise sundt mad. Man kan nemlig ikke bare nøjes med at træne, og fortsætte med slik, kage og junkfood. Du har brug for mad, du ved noget om. Mad du kan stole på, at det rent faktisk er godt for dig, det er vejen til en sundere livsstil.

Krydderurter, frugt og grøntsager fra haven af

Selvom vi bor i Danmark, kan det stadig aldrig helt være til at vide, hvor tomaterne har været og hvad der sprøjtet på dem. Så for at undgå problemer som dette, kan man plante sine egne tomater. Det samme kan med agurker, gulerødder og så videre.

Når noget kommer direkte fra egen have, er der altså en god chance for, at man kan smage stor forskel. Det kan være du skal bruge tomaterne i aften, og så plukker du dem først, lige før du går i gang med maden. Det er det man kalder friskplukket mad, og det smager bare bedre. Plant for eksempel dit eget æbletræ.

Med en bedre smag, har du langt mere lyst til at spise den sunde mad. Det er jo helt vildt svært at blive ved med at leve og spise sundt, hvis ikke det smager godt. Dette kan de helt friske planter være med til at gøre en forskel på.

Gør tingene selv

Der er ingen bedre måde at lave mad på, end at gøre det selv. Det er altså ikke svært, og du kan altid finde kokkebøger og opskrifter på hjemmesider. Det er ofte bedst at få gjort tingene selv, men altså ikke sådan helt selv. Du skal jo ikke lave en ost fra bunden af, eller malke mælk fra koen.

Man må gerne finde den hjælp man kan, og ofte er internettet altid til en stor hjælp. Det samme gælder også hjemmesider, der har brug for DNS. Du kan finde DNS’ gratis muligheder her. Så hvis man har eget firma eller lignende, skal man jo også gøre tingene selv, da du altid ved bedst.

Ved at lave sin egen mad, er du sikker på, hvad der kommes i. Du kan derfor måle og regne ud, hvor mange kalorier der er, hvor meget fedt, både umættet og mættet, hvor mange fibre, hvor mange proteiner og så videre. Når man selv har en ide om disse ting, bliver det nemmere at have en forståelse for, hvor meget man egentlig spiser. Hvis du for eksempel bestiller en burger ude fra, og du har ingen ide om, hvad og hvor meget det egentlig er. Den ser måske ikke ud af meget, men kalorierne, fedtet og saltet kan være meget højt.

Ved at lave egen mad, kan du altså se, hvad det er du spiser. Og hvis du så kommer til at spise for meget, så ved du, hvor meget ekstra du kom til at spise. Med krydderurter, frugt og grøntsager fra haven, er du også sikker på, der ikke er et eller andet gift på dem. Sådan er du på vejen til en sund livsstil.

Write A Comment