Artikler

Kokainafhængighed – hvordan kommer man af med den?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kokain er et stærkt stimulerende middel, der kan føre til afhængighed. De, der er afhængige af kokain, har ofte svært ved at stoppe på egen hånd. Behandling af kokainafhængighed omfatter normalt rådgivning og adfærdsterapi for at hjælpe personen til at overvinde deres afhængighed.

1. Hvad er kokain?

Kokain et kraftigt stimulerende middel, der let kan føre til afhængighed. De, der er afhængige af kokain, har ofte svært ved at stoppe på egen hånd. Behandling af kokainafhængighed omfatter typisk rådgivning og adfærdsterapi for at hjælpe den enkelte med at overvinde deres afhængighed.

2. Hvorfor er kokain vanedannende?

Kokain er vanedannende, fordi det påvirker det limbiske system og den præfrontale cortex, der er ansvarlige for at styre følelser og adfærd. Kokain påvirker også dopamin- og serotonin-niveauerne i hjernen, hvilket kan føre til en følelse af velvære og forårsage en person til at føle sig afhængig af stoffet.

3. Hvordan påvirker kokain en persons adfærd?

Kokain kan få en person til at føle sig mere energisk, vågen og opmærksom. Det kan også øge seksuel ophidselse og forårsage voldsomme humørsvingninger. På lang sigt kan kokainforsøg føre til paranoia, hukommelsesbesvær, tab af appetit og vægt og problemer med at sove.

4. Hvorfor er det svært at komme af med kokainafhængighed?

For det første er kokain et stærkt afhængighedsskabende stof. For det andet er det meget svært at finde stoffer, der kan erstatte kokain, og der er ingen medicin, der direkte kan behandle kokainafhængighed.

5. Hvordan behandles kokainafhængighed?

Behandling af kokainafhængighed omfatter typisk rådgivning og adfærdsterapi for at hjælpe den enkelte med at overvinde sin afhængighed.

Write A Comment