Artikler

Hvad forsager at man får prop i øret?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Det kan have mange årsager at få prop i øret. Det kan være fordi, der er et fremmedlegeme i øret, eller fordi der er en byld eller anden form for betændelse. Hovedårsagen til at man får prop i øret, er dog ofte en infektion. Infektioner i øret opstår typisk pga. bakterier eller virus, som har trængt ind i øregangen og forårsaget betændelse. Prop i øret kan også opstå pga. allergi eller irritation fra støv, pollen eller andre allergener.

Hvordan behandler man prop i øret?

Behandlingen afhænger af årsagen til at man har fået prop i øret. Hvis det er fordi der er et fremmedlegeme i øret, kan dette fjernes ved hjælp af en øreproptrækker eller andet redskab. Hvis det er fordi der er en byld eller betændelse, vil lægen ofte give antibiotika eller anden medicin. Hvis det er fordi der er en infektion, kan man tage antibiotika eller antiviral medicin. Hvis det er fordi man har fået prop i øret pga. allergi eller irritation, kan man bruge næsespray eller andre former for allergi-medicin. I de fleste tilfælde går prop i øret af sig selv igen, men hvis det ikke gør det, kan man altid få behandling hos sin læge.

Hvordan kan man forebygge at få prop i øret?

Der er et par ting, man kan gøre for at undgå at få prop i øret såsom at vaske hænderne ofte og undgå at røre ved ørerne. Man kan også forsøge at holde ørerne rene og fri ved at undgå at bruge hovedtelefoner og andre genstande, der kan irritere ørerne. Hvis man har en infektion i øret, bør man søge lægehjælp for at få behandling. Hvis man har allergi eller irritation i ørerne, bør man undgå støv, pollen eller andre allergener. Man kan også bruge næsespray eller andre former for allergi-medicin. I de fleste tilfælde går prop i øret af sig selv igen, men hvis det ikke gør det, kan man altid få behandling hos sin læge.

Write A Comment