Artikler

Hold dig sikker, når du låner

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Der er mange typer lån, du kan tage – fra banklån til SMS-lån kan det være svært at finde ud af, hvad er sikkert og hvad du bør holde dig fra. Du kan læse en guide til danske lån for at få mere viden og bør altid opsøge eksterne kilder for at forstå, hvad du melder dig til, så vidt som muligt.

Hold dig sikker, når du låner penge, så du ikke havner i gæld, og lån penge lige her til det du står og mangler.

Et sikkert lån

Sådan ansøger du om et lån: Banken er altid det sikreste sted at låne penge – her er folk uddannede specifikt til at kunne hjælpe og rådgive dig, og du kan altid lægge lånet om, så du kan få mere luft i økonomien i fremtiden.

Men hvis du af én eller anden årsag ikke kan gå til banken for et lån, så er der alternativer, du kan tage – husk dog altid på, at det kan være risikabelt at involvere sig med penge. Læs altid op og kend regler, procenter og renter, før du skriver under på noget.

Du kan kun låne sikkert fra eksterne firmaer, når du forstår, hvad du går ind til – ellers kan du nemt blive snydt eller få travlt med at betale mere tilbage, end du kan overkomme.

Kviklån eller familielån?

Et kviklån er hurtigt og nemt, men renterne kan også blive ekstremt høje. Du kan ende med at skylde mere væk, end du har lånt, og du bør altså under ingen omstændigheder tage et kviklån, medmindre du har styr på økonomi og din egen indtægt.

Hvis det er et mindre beløb, du står og mangler, kan du også søge hjælp hos venner og familie. Alt efter nødvendigheden af dit behov, kan du med garanti finde nogen, der gerne vil hjælpe dig.

Det kan være grænseoverskridende at låne penge af venner eller familie, men med interne lån er der ingen renter, og du kan få længere tid til at betale tilbage. Lån kun penge af nogen, du stoler på, ligesom du kun skal låne penge ud til troværdige personer, og sørg for ikke at lade pengene skabe dårligt blod blandt jer.

Write A Comment