Artikler

Alkohol og amning: Må man drikke alkohol når man ammer?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Er du bekymret for om dit alkoholforbrug går over i modermælken og skader din baby? 

OBS: Drikker du mere end sundhedsstyrelsens anvisning af maksimalt 7 genstande om ugen for kvinder, og højst fire på en gang, så bør du søge alkoholrådgivning. Både for din egen og dit barns skyld. 

Går alkohol over i modermælken?

Ja, alkohol går over i modermælken men i meget begrænset mængde svarende til ca. 0,5% af den mængde du indtager. Og det vel at mærke kun lige efter du har drukket. Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at man venter 2-3 timer per drukket genstand, før man ammer. Har du drukket to genstande skal du derfor have en anden løsning parat når din baby bliver sulten. 

Hvilke babyer er mest udsat hvis moderen drikker?

Nyfødte har ikke et fuldt udviklet centralnervesystem, og man bør derfor vente med at drikke alkohol til barnet er over en måned gammelt. Der er også andre årsager til at vente med at udsætte barnet for alkohol – selvom det er i bittesmå promiller. I det hele taget er det vigtigt at bruge sin sunde fornuft når det gælder alkohol og amning. Børn tager ikke skade af en lille smule alkohol gennem modermælken. Men overstiger forbruget sundhedsstyrelsens anbefalede øvre grænse og indtager man en større mængde alkohol på en gang, bør man vente med at amme sit barn til alkoholen er omsat. 

Ophober alkohol sig i modermælk?

Nej, alkoholen ophober sig ikke i din modermælk, og du kan ikke fx malke ud og selv få en lavere promille. Det er en gammel sejlivet skrøne som intet har på sig.

Af hensyn til dit barn kan du malke ud inden du går til fest og så vente med at amme barnet ved dit bryst, til du selv er helt ædru igen. For normalvægtige kvinder tager det ca. 3 timer at forbrænde en genstand.

Hvad gør alkohol ved kroppen? Læs mere her.

Write A Comment