Artikler

3 tips til at slippe de dårlige og usunde vaner

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Har du fået samlet lidt for mange dårlige vaner sammen, og har det haft nogle negative konsekvenser for dit liv, er det måske nu på tide at gøre noget ved det.

Der er alt for mange mennesker i Danmark, der godt kunne bruge en oprydning i deres liv, når det kommer til dårlige vaner. Her får du tre tips til, hvordan du kan slippe af med de usunde valg i livet.

Få det ud af huset

Først og fremmest handler det om at få tilbuddene ud af huset. Hvis du har slikskab fyldt med slik, er det ligegyldigt, hvor meget du siger til dig selv, at du ikke kommer til at spise noget af det. For på et eller andet tidspunkt, får du åbner derind til, og så er du tilbage i samme rille.

Så det skal bare ud af huset, uanset om det så er smøger, slik, sodavand eller hvad der nu er din dårlige vane. Så bliver det meget nemmere for dig at droppe den dårlige vane, hvis det slet ikke er et tilbud i huset mere.

Få støtte fra din familie eller en træningsmakker

Så kan det også være en rigtig god ide at få så meget opbakning i dine nye valg som muligt. Hvis du har en familie, du bor sammen med, er det en rigtig god ide at få dem med på vognen.

Handler det eks. igen om at spise slik eller drikke sodavand, kan det være til stor hjælp for dig, hvis du ikke hver dag skal sidde og kigge på dem gøre det. Det bliver meget nemmere, hvis de også stopper med at spise slik og drikke sodavand. Du kan ikke bestemme over dem, men du kan spørge, om de ikke vil gøre det for at være med til at støtte dig.

Find nye interesser og hobbyer der kan erstatte de gamle

Og her til sidst kan det være en god ide at erstatte de gamle vaner og usunde interesser med nye og bedre.

Når du stopper med at ryge, spise slik eller at ligge på sofaen hele dagen og se tv, kan du hurtigt blive rastløs, og så er det bedre at finde noget nyt, du kan tage dig til.

Det kan være, du skal i gang med at købe elbil og ladekabel til elbil, så du kan gøre noget bedre for miljøet.

Det kan være, at du skal i gang med at lære at spille musik, tegne, male, løbe eller hvad der nu falder i din smag. Der er mange gode muligheder for at finde nogle sundere vaner, end dem du prøver på at droppe, og det kan tit være meget nemmere at komme igennem skiftet, hvis du finder noget, du kan have det sjovt med at lave.

Write A Comment