Artikler

3 tips til at bevare motivationen under vægttab

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Til at starte med er motivationen ofte i top, når det kommer til vægttab, slankekur og kostomlægning. Denne motivation kan dog forsvinde lige så hurtigt, som den opstod. Derfor får du herunder tips til at bevare motivationen gennem dit vægttabsforløb. 

Oplev noget nyt udenfor dine bygrænser

Mange siger lad bilen stå, hvis du prøver at komme i form, men det kan faktisk være ret motiverende at tage en lille køretur. Det kan nemlig hurtigt blive kedeligt at løbe eller cykle de samme strækninger. Hvis du derimod tager bilen og kører til stranden, en ny skov eller andre steder, du ikke kommer så ofte. Så vil der være en masse nye og spændende ting at kigge på, imens du bevæger dig. Dette trick kan bruges på varme sommerdage såvel som isglatte vinterdage. Der er altid udendørstræning i flotte opgivelser, som venter på dig. Sørg for bilen er klar til sæsonen, så er der spændende eventyr i vente, som kan gøre, at du bevarer motivationen.

Sæt dig et mål

Det kan ofte være en fordel at have et mål til dit vægttab. Målet kan både være en belønning i form af en gave, når du opnår noget bestemt. Det kan dog også være, at du vil stå skarpt til et event, hvor du også gerne vil kunne se resultater fra dit hårde arbejde. Det kan eksempelvis være, du har børn som skal konfirmeres. Her vil der uden tvivl skulle tages billeder med familien, og det kan være enormt givende for dig at kunne se dit vægttab på disse billeder. Hvis du arbejder hen imod en konfirmation, så kan det også være motivation i sig selv, at du føler dig godt tilpas i den kjole, du har udvalgt. Hvis du er typen, der holder tale, vil der desuden være mange øjne på dig, men hvis du føler dig godt tilpas i dit tøj og i din krop, så vil du stråle af selvtillid gennem talen og generelt hele aftenen. Hvis du husker dine mål, så bevarer du lysten og motivationen til at kæmpe og blive ved.

Find lækre opskrifter, som passer til dig

Mange mister modet, når der skal laves mad i en vægttabsperiode. Der er nemlig mange fordomme, såsom det tager en krig, det smager ikke godt og retterne er for ensformige, men sådan behøver det ikke at være. Et godt tip er derfor at sætte tid af til at finde nogle gode opskrifter på mad der smager, som kan laves på den tid, du ønsker. Det kan gøres online eller ved hjælp af kogebøger. Hvis der er en særlig grøntsag, du er glad for, så prøv at start med den og se, om der er nogle alternative retter, som du ikke har prøvet før, hvor denne ingrediens er inkluderet.

Den eneste slankekur, som virker, er at spise mindre eller sundere og dyrke mere motion. Så det er bare med at udnytte de ovenstående tips, så du kan bevare motivationen gennem forløbet.

Write A Comment